Cid: “Si el Sr. Trias o el Sr. Collboni són els alcaldes, tornarem enrere cap a un model on es torni a prioritzar el cotxe i no que els veïns i veïnes de la ciutat puguin passejar lliurement per Sant Jordi”

Cid: “Si el Sr. Trias o el Sr. Collboni són els alcaldes, tornarem enrere cap a un model on es torni a prioritzar el cotxe i no que els veïns i veïnes de la ciutat puguin passejar lliurement per Sant Jordi”

24-04-2023

El portaveu ha emplaçat el Govern a una negociació bilateral sobre la sequera amb el grup d’En Comú Podem.

Aquesta matí, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa celebrant l’èxit unànime de la diada de Sant Jordi ahir a tot Catalunya. “Una festa que és un dels millors patrimonis del país i on la cultura, i en especial, la cultura la catalana, guanya tota la centralitat que es mereix pel seu gran nivell.” El portaveu ha felicitat l’Ajuntament de Barcelona per l’organització de l’esdeveniment a la capital catalana, “l’èxit unànime de Sant Jordi a Barcelona que avui tothom celebra seria impensable sense el model superilles,” i ha reiterat que ahir va ser un exemple de la consolidació del model Superilla com un model de futur.  “El que va passar ahir, aquesta superilla literària, no hagués existit si Trias o Collboni fossin avui els alcaldes de la ciutat de Barcelona. El que no ens podem permetre els ciutadans de Barcelona és que si el Sr. Trias o Sr. Collboni són els alcaldes, tornem enrere cap a un model on es torni a prioritzar el cotxe i no que els veïns i veïnes de la ciutat puguin passejar lliurement,” ha assenyalat. 

En segon lloc, Cid ha fet referència a la previsió de temperatures rècord en un mes d’abril al nostre país, enmig d’una de les pitjors sequeres que ha viscut Catalunya i que, com s’ha denunciat moltes vegades, ha agafat desprevingut a la minoria de Govern de la Generalitat. A més, a la problemàtica de l’aigua, s’hi afegeix ara també el risc greu d’incendis amb boscos que per falta de prevenció s’han convertit en autèntics polvorins. “Davant d’aquesta previsió de temperatures rècord, la nostra pregunta és molt senzilla: què més ha de passar perquè la minoria de Govern d’ERC surti del seu aïllament i comenci a escoltar les propostes de la resta de grups i entitats en aquesta matèria?” ha qüestionat Cid. En aquest sentit, el diputat ha recordat al Govern de la Generalitat que només representen a 33 diputats del Parlament i que, per tant, són un Govern que no es pot permetre cap mena de supèrbia. En aquest sentit, ha tornat a emplaçar el Govern a una negociació bilateral sobre la sequera amb el grup d’En Comú Podem. També ha recordat que des d’En Comú Podem ja es va presentar un document amb més d’una setantena de les propostes de sentit comú, “i és que el que no podem permetre és que mentre al camp s’estan perdent les collites, hi hagi sectors com el de turisme que segueixin tenint barra lliure d’aigua.”