Mena: “Esperem que ningú acabi votant al costat dels partits taurins només per por al debat sobre les festes amb bous. ”

Mena: “Esperem que ningú acabi votant al costat dels partits taurins només per por al debat sobre les festes amb bous. ”

23-10-2023

El portaveu ha criticat la falta d’acompanyament del Govern de la Generalitat a tots els catalans que s’estan mobilitzant en contra de la barbàrie a Palestina.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa valorant la manifestació del passat dissabte al centre de Barcelona, la qual ha titllat de ser un orgull veure els carrers desbordats del nostre país per exigir la fi del genocidi del poble palestí i el compliment del dret internacional. “Dissabte els catalans i catalanes vam dir al i clar que Europa ha de canviar de rumb, mobilitzar-se per la pau i deixar de ser còmplice d’aquesta situació,” ha afirmat. A la vegada, ha criticat la falta d’acompanyament del Govern de la Generalitat a tots els catalans que s’estan mobilitzant en contra de la barbàrie a Palestina, “totes les institucions han d’empènyer a favor de l’alto el foc, la fi del dolor col·lectiu i de fer justícia, perquè està en mans de tota la Comunitat Internacional,” ha apuntat i ha demanat que Espanya aprofiti la Presidència del Consell de la UE per a liderar tots els esforços de pau per a avançar cap a la solució diplomàtica del conflicte.

D’altra banda, el portaveu ha volgut fer referència al debat de totalitat sobre la proposta que vam presentar per modificar la llei que regula les festes tradicionals amb bous que tindrà lloc aquest dimecres al Parlament de Catalunya. “Nosaltres creiem que La tradició no pot ser una excusa per justificar actes que generen patiment als animals,” ha situat i ha afegit que el 2010 Catalunya va ser pionera a prohibir les curses de braus a Catalunya, ara cal acabar del tot amb els espectacles taurins que produeixen patiment als animals. En aquest sentit, ha apuntat que no s’entendria que Esquerra, Junts o el PSC se situïn al costat de PP i Vox per votar l’esmena a la totalitat i impedir el debat sobre les festes amb bous al Parlament, “esperem que ningú acabi votant al costat dels partits taurins només per por al debat sobre les festes amb bous,” ha conclòs.