Mena: “No acceptarem un programa de govern que no sigui més ambiciós que l’anterior."

Mena: “No acceptarem un programa de govern que no sigui més ambiciós que l’anterior."

09-10-2023

El portaveu ha afirmat que l’únic perquè va servir la manifestació de diumenge és per condemnar a Feijóo i Abascal a l'oposició per anys.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa expressant la seva preocupació i consternació per l’escalada bèl·lica que s’està vivint aquests dies a Israel i la franja Gaza i ha volgut mostrar la solidaritat amb totes les víctimes. “Volem manifestar que des de Catalunya en Comú rebutgem tant els atacs de Hamàs com l'ocupació israeliana de Palestina, i reclamem a la comunitat internacional que s'impliqui, d’una vegada per totes de manera coherent i seriosa, en la resolució del conflicte. En clau de pau i drets humans, les tres coses són necessàries,” ha afirmat de manera contundent i ha afegit que cal treballar a favor d’una pau justa, duradora i sostenible, que compleixi amb el dret internacional, posi fi a l'ocupació i que el poble palestí pugui viure amb dignitat. 

En segon lloc, el portaveu ha fet referència a la manifestació que va tenir lloc ahir Barcelona i ha apuntat que ahir es va poder veure com aquells que van fracassar en la seva investidura venien a Barcelona a intentar incendiar Catalunya i amb l’única voluntat de crear un clima tòxic que dificulti els acords progressistes i plurinacionals. “No se n’adonen, però per l’únic que va servir la manifestació de diumenge és per condemnar a Feijóo i Abascal a l'oposició per anys i anys,” ha ironitzat el sabadellenc i ha volgut incidir que ara cal deixar de perdre el temps i construir com més aviat millor un govern d’esquerres que consolidi els avenços i que sigui capaç d’anar més enllà del que hem anat fins ara. “El que ha de marcar les negociacions per conformar un nou Govern de progrés, no només consolidar els avenços aconseguits sinó avançar en tot allò pendent: la pujada dels salaris, la garantia d’habitatge assequible, la planificació ecològica, la lluita contra les violències masclistes o la reducció de la jornada laboral,” ha detallat i ha conclòs afirmant que no s’acceptarà un programa de govern que no sigui més ambiciós que l’anterior.