Mena: “el PSOE ha de decidir si vol una legislatura de tràmit o una legislatura d'avenços.”

Mena: “el PSOE ha de decidir si vol una legislatura de tràmit o una legislatura d'avenços.”

16-10-2023

El portaveu ha renegat de qualsevol justificació de les actuacions d’Israel que no respectin en tot moment el dret internacional humanitari i internacional.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa expressant la seva preocupació i consternació per  l’escalada bèl·lica que s’està vivint aquests dies a  Gaza amb l’augment exorbitant de víctimes que s’està produint. “Creiem que la població civil palestina no és qui ha pagar pels crims de Hamas i que cal garantir la protecció de la població palestina, l’accés als serveis bàsics i l'entrada d'ajuda humanitària a Gaza,” ha exclamat i ha afegit que no s’acceptarà cap justificació d’actuacions que no respectin en tot moment el dret internacional humanitari, “perquè el dret a la defensa no és el mateix que la venjança.” En aquest sentit, el portaveu ha reclamat que el Govern de l’Estat ha de fer tots els esforços possibles per construir escenaris de desescalada i resolució del conflicte, complint amb el dret internacional, per posar fi a l'ocupació i garantir que el poble palestí pugui viure amb dignitat.

D’altra banda, l’exdiputat ha volgut fer referència a les negociacions per a construir un nou govern de coalició progressista a l’Estat. “Creiem que la negociació ha de servir per arribar a un acord que garanteixi una legislatura d’avenços. Per tant, el PSOE ha de decidir si vol una legislatura de tràmit o una legislatura d'avenços, però nosaltres no serem a un Govern de tràmit,” ha apuntat al respecte i ha afegit que aquesta diferència la marca un programa de Govern. Així, ha insistit que cal construir un acord ambiciós amb capacitat per casar l’agenda social i l’agenda territorial, perquè quan s’avança de debò és quan les transformacions socials i territorials van de la mà. D’aquesta manera el sabadellenc ha explicat que cal començar a posar sobre la taula quin rumb es vol per la legislatura vinent a l’Estat, i per SUMAR-En Comú Podem ha de venir marcat per la pujada dels salaris, la garantia d’habitatge assequible, la reforma del finançament, la planificació ecològica, la lluita contra les violències masclistes i la reducció de la jornada laboral.