Mena: “Cada dia de desgovern és un dia més d’abandonament als catalans i catalanes.”

Mena: “Cada dia de desgovern és un dia més d’abandonament als catalans i catalanes.”

03-10-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha demanat a Aragonès que prengui una  decisió abans de dijous i recuperi el control del govern
 

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la situació política afirmant que ara mateix els catalans i catalanes no saben si tenen un govern funcional. “És lamentable que després d’una setmana de Debat de Política General bona part de la ciutadania s’hagi quedat amb la idea que la política és només soroll i baralles. Però el problema no és la política en general, sinó tenir un Govern de la Generalitat incapaç de posar les prioritats del país per damunt de les seves fractures,” ha introduït en el seu inici i ha afegit que l'única fractura en què s’hauria d'estar centrat és la que hi ha entre la gent que pot pagar la factura de la llum i la gent que no la pugui pagar.

En aquest sentit, ha volgut posar en dubte les probabilitats que aquesta coalició funcioni després d’un any i mig, “és una qüestió matemàtica: si tot el temps que té el president ho ha de dedicar a resoldre els problemes amb els seus socis, és evident que queda molt poquet temps per governar.” Així ha volgut reiterar la necessitat actual de governs forts per gestionar la incertesa econòmica actual. “En aquest context, evidentment hem congelat la negociació de pressupostos. Perquè ara mateix no hi ha garanties que sigui el govern actual qui hagi d’aplicar els pressupostos. Mentre no tinguem la seguretat que el president té el control del govern, no podem negociar els pressupostos,” ha recordat i ha demanat al president que prengui una  decisió abans de dijous i recuperi el control del govern, “el president no pot quedar-se a la sala d’espera mentre Junts decideix què vol ser.” 

Per concloure Mena ha apuntat que Catalunya no pot  seguir amb un govern que no soluciona problemes i que, en canvi, sí que en causa, “el Govern no pot ser la principal font d’inestabilitat. Perquè cada dia de desgovern és un dia més d’abandonament als catalans i catalanes.”