Mena: "No podem desaprofitar l'últim any de legislatura, cal que l'agenda de diàleg es concreti"

Mena: "No podem desaprofitar l'últim any de legislatura, cal que l'agenda de diàleg es concreti"

11-07-2022

El portaveu dels comuns emplaça ERC a sumar-se a la reforma del delicte de sedició

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha destacat aquest matí la importància que es reprengui l'agenda del diàleg. "Queda un any de legislatura i no el podem desaprofitar, cal que l’agenda del diàleg es vagi concretant", ha dit en roda de premsa el també diputat d'En Comú Podem al Congrés. Mena ha celebrat que el proper divendres hi hagi una trobada entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès, i ha demanat posar fil a l'agulla i començar a tractar el contingut.

"Valorem molt positivament que gràcies al nostre esforç per primera vegada el govern de l’estat s’hagi compromès per escrit a avançar en la desjudicialització del conflicte", ha dit Mena en referència al document pactat la setmana passada entre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de Presidència, Félix Bolaños. Per al portaveu el text és un bon punt de partida, "una partitura que ara cal fer sonar a la taula de diàleg". Ara, diu, toca abordar qüestions concretes, com per exemple la reforma del delicte de sedició, una reforma a la que el govern de l'estat és favorable però, com va explicar Bolaños el passat cap de setmana, no té una majoria al Congrés. 

És per això que el diputat d'ECP emplaça a ERC "a sumar-se al bloc polític que vol reformar el codi penal per acabar amb el delicte de sedició". "Aquest és només un exemple dels acords concrets que cal construir en matèria de desjudicialització, i volem deixar clar que els comuns sempre hem treballat i ho seguirem fent perquè aquesta agenda del diàleg sigui una realitat palpable", ha conclòs.

El portaveu també s'ha referit als àudios publicats de la conversa entre l'excomisari José Manuel Villarejo i el director d'Al Rojo Vivo, Antonio García Ferreras: "La informació que es va conèixer ahir referent a la publicació d'informacions contra Pablo Iglesias i Podemos sabent que eren falses són molt greus. Són uns àudios molt preocupants que els espectadors mereixen que siguin explicats". Per a Mena "la relació en sí amb Villarejo ja és preocupant i és evident que ningú pot fer com si aixo no hagués passat, perquè la publicació està tenint ressò internacional i a tot Europa, la qual cosa fa que no es pugui amagar la pols sota la alfombra". Per al diputat aquesta informació ha de tenir conseqüències i també ha de comportar una reflexió, "perquè la democràcia i el bon periodisme són béns que hem de protegir i que no poden quedar en dubte". "De fet, a qui fan més mal aquests àudios és a tots els periodistes que exerceixen l’ofici amb professionalitat", ha lamentat Mena, que ha afegit que espera que no hi hagi silenci mediàtic al respecte.