Mena: “ Si el President vol comptar amb En Comú Podem caldrà un gir de timó a l’esquerra, generositat i negociació”

Mena: “ Si el President vol comptar amb En Comú Podem caldrà un gir de timó a l’esquerra, generositat i negociació”

17-10-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha insistit que es negociarà llei a llei i decret a decret

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència al primer ple del Parlament després que els dos socis que el van investir al president Aragonès li hagin retirat la confiança, “ens trobarem és davant d’un nou Govern que només compta amb 33 diputats i que una setmana després de ser nomenat no ha aconseguit sumar encara cap més complicitat que la del mateix partit d’ERC.” Mena ha reiterat que ara mateix el president compta només amb el 21% de la cambra i on tota la resta de membres li han retirat la confiança.

El portaveu també ha fet referència a les converses que han tingut lloc a finals de la setmana passada entre la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, i el president. “La primera que vam constatar, que tot i que Junts ha tancat la porta al Govern, ERC i el president segueixen allargant la mà a un pacte amb Junts fins al punt de tenir la intenció de presentar els mateixos pressupostos del conseller Giró,” ha apuntat Mena. En segon lloc, ha assenyalat que ERC no té cap intenció de sumar una majoria superior a la de 33 diputats a un Govern “que ara mateix és un Govern amb minoria absoluta del que no coneixem res més que la seva voluntat de mantenir-se al Govern plantejant fins i tot la possibilitat de prorrogar pressupostos en un context d’inflació.”

Davant d’això, el sabadellenc ha constatat que ara mateix no existeixen les condicions per una aliança estable amb el Govern de Pere Aragonés i que, per tant, el paper d’En Comú Podem seguirà sent el d’una oposició transformadora en el que valorarà i negociarà llei a llei i decret a decret el suport o no a les propostes del Govern. Així ha insistit en el fet que això passa també per dues qüestions: en primer lloc, és que el president Aragonès ha de demostrar que el seu Govern té un rumb diferent del Govern amb Junts i on s’espera que ERC demostri que és part d’aquesta nova fase política d’esquerres allunyada del projecte de les elits catalanes i la unilateralitat. En segon lloc, ha de demostrar, sent un govern en minoria absoluta, humilitat, generositat i capacitat de negociació. “Sense això, i sent conscients que ara mateix no és el que més interessa a Catalunya, augurem una legislatura ben curta al president,” ha afegit Mena.

Per concloure, Mena ha insistit que si el president vol comptar amb En Comú Podem caldrà un gir de timó a l’esquerra, generositat i negociació, “cal obrir una nova etapa a Catalunya i ERC ha de demostrar si forma part de l’antic problema o se situa finalment al costat de la solució que vol dir situar-se a favor de la gent en aquest context tan difícil. Nosaltres ho avaluarem decret a decret i negociació a negociació.”