Les violències de gènere atempten contra els drets fonamentals de tots i totes i, molt especialment, de les dones i persones amb un gènere o una sexualitat no normativa. Aquestes violències són fruit d’unes desigualtats de gènere estructurals (polítiques, econòmiques, jurídiques, culturals, etc.) i d’uns models de feminitat i masculinitat heteropatriarcals que es reprodueixen a la nostra societat, a tots els nivells, també en el de les organitzacions d’esquerres.

Catalunya en Comú vol diferenciar-se de les formes clàssiques de fer política, on el feminisme ha de travessar tots els nivells de l’organització. Per aquesta raó compta amb el Protocol PEL BON TRACTE, per a l’abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat i expressió de gènere, preferència sexual o d’altra naturalesa. Al mateix temps, es tracta d’un instrument per millorar les relacions dins de l’organització. Un mitjà de prevenció i de promoció del bon tracte, formulat en positiu des de la igualtat, la resolució no violenta dels conflictes, la responsabilitat i el respecte.

Per qualsevol consulta o comunicació relativa al protocol i a la promoció del bon tracte dins l'organització: comissioprotocol@catalunyaencomu.cat