On anem

On anem

Catalunya en Comú és l’espai polític de totes les persones que volen un país per viure’l, un país centrat en les persones. Un espai que promou un projecte de país transformador, verd i feminista. Un projecte basat en propostes i valors progressistes i republicans amb voluntat d’aconseguir una renovació del model social, de l’economia i de les institucions. Catalunya en Comú és l’espai de totes aquelles persones que volem un país que garanteixi els drets de tothom i que sigui una referència mundial en polítiques verdes i transformadores.

El moment és ara, ni el món ni el nostre país poden esperar més, és el moment d’aconseguir els grans canvis que necessitem. L’escriptor Julio Cortázar deia que “amb els horitzons s’ha de fer més que mirar-los des de lluny; s’ha de caminar cap a ells i conquerir-los”. I aquesta és la tasca de Catalunya en Comú, no només plantejar nous horitzons pel nostre país, sinó convertir-los en realitat.

  1. Potenciar els serveis públics i els béns comuns: amb un sistema universal de salut més fort i 100% públic; una educació pública de qualitat per a tothom com a garantia de l’equitat; el dret a un habitatge assequible; el ple desenvolupament del quart pilar de l’Estat de benestar, universalitzant els drets socials i entenent la cultura com a bé essencial. I la construcció d’una Catalunya inclusiva, amb polítiques per totes les etapes de la vida, per garantir els drets de la infància, l’emancipació juvenil i l’envelliment actiu i amb autonomia.
  2. Un model econòmic pel segle XXI: un nou model productiu que recuperi el protagonisme de la indústria, creant nous llocs de treball i accelerant la transició ecològica. Un nou model que també ha de partir d’una nova relació amb la natura que preservi la biodiversitat i el nostre patrimoni natural. Una Catalunya inclusiva de tots els territoris, perquè volem un país amb igualtat social i territorial. Som un poble amb energia i amb creativitat, cal aprofitar aquesta potencialitat.
  3. Protecció i ampliació de l’autogovern: L’autogovern català és la base per assegurar la plena garantia dels drets i les llibertats per una Catalunya fraterna on puguem decidir el nostre futur; reforçar el municipalisme i el paper de Catalunya en la política europea i internacional i l’impuls d’una revolució ètica i democràtica per acabar amb qualsevol forma de corrupció.
  4. Revolució feminista: Volem un país construït des d’una perspectiva feminista. I això implica impregnar de la visió feminista tots i cada un dels espais de decisió política. El nostre país ha estat referent al món en l’aplicació de polítiques feministes i de protecció dels col·lectius LGTBI. Però no ens podem conformar amb el que ja s’ha fet, construir un país feminista implica seguir fent passos endavant fins arribar a la igualtat total entre totes les persones.
  5. Un país verd: Catalunya té tot el potencial econòmic, social i geogràfic per liderar una transició ecològica i del benestar que generi nous llocs de treball i enforteixi l’economia. Abans de la COVID, això era una obligació amb el planeta i les generacions futures; avui, el gran salt endavant que necessitem per sortir de la crisi més enfortits i enfortides del que hi vam entrar. Si volem que Catalunya sigui un pol de referència en polítiques verdes necessitem una administració convençuda i decidida a avançar en aquesta direcció, cal passar d’unes institucions passives a unes institucions emprenedores.