Els Comuns inicien un procés de debat ideològic per establir el projecte de futur de Catalunya pels propers 10 anys

Els Comuns inicien un procés de debat ideològic per establir el projecte de futur de Catalunya pels propers 10 anys

15-02-2024

El procés de debat “Un futur en comú”, que comptarà amb 22 trobades arreu del territori i en el que estan cridades a participar més de 12.000 persones, culminarà en una gran convenció ideològica el proper 13 d’abril

 

Catalunya En Comú inicia al llarg dels mesos de febrer i març un procés de debat polític i ideològic intern, obert a totes les persones inscrites al partit, per analitzar la realitat social, econòmica i territorial en la qual es troba Catalunya amb l’objectiu d’assentar les bases del projecte polític per a la pròxima dècada que doni resposta als problemes quotidians de les persones. Sota el títol “Un futur en comú”, el procés de diàleg i escolta, en el que estan cridades a participar 12.000 persones, comptarà amb 22 trobades arreu del territori català i culminarà amb una convenció ideològica el proper 13 d’abril.

L’inici d’aquest procés que pretén aprofundir en la identitat dels Comuns, coincideix en una etapa de certa estabilitat institucional i política, que permet al partit un debat pausat sobre les seves idees. Fins ara no havia estat possible aquest debat, ja que des del seu naixement les convocatòries electorals catalanes, estatals i municipals han arrossegat l’activitat a realitzar un treball accelerat i sempre en clau electoral.

Aquest debat que iniciem és del tot necessari perquè la Catalunya d’avui pugui tenir un projecte clar i definit, que superi la paràlisi dels successius governs dels darrers anys i marqui horitzons de futur per al país”,  considera la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López que ha estat l’encarregada d’organitzar el procediment. Per a la diputada, aquesta és una bona oportunitat “perquè la gent comuna sigui la protagonista de la construcció de la Catalunya de la propera dècada”.

Les jornades de debats comencen el 15 de febrer a Mataró. En aquest primer mes hi hauran trobades a Badalona, Girona, Mollet, Barcelona, Blanes, Terrassa i Lleida. Ja el mes de març les sessions seran a Sant Cugat del Vallès, El Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Pineda de Mar, Vic, Sant Feliu de Guíxols, Navarcles, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Montgat, Barcelona de nou i una trobada a l’Alt Pirineu i Aran. A més, s’organitzarà una trobada virtual perquè participin totes aquelles persones que no hagin pogut assistir a una de les sessions presencials.  

La voluntat de l’organització política amb aquest procés de debat és, sobretot, analitzar la realitat canviant en la que vivim per poder concretar el seu posicionament davant els grans reptes que afronta Catalunya, amb les aportacions de la intel·ligència col·lectiva del seu espai polític.

Com funciona el procés de debat?

En el darrer Consell Nacional, celebrat el desembre de 2023, es van treballar els objectius del procés i les temàtiques a tractar que s’han recollit en un document Zero, que s’utilitzarà com a guia per a orientar el debat. Durant els mesos de febrer i març es realitzaran debats arreu del territori i a les diferents sectorials del partit, per tal que tothom pugui fer aportacions.

Les propostes i consideracions dels participants es recolliran en un document final. Es tractarà d’un escrit basat en la síntesi dels continguts sobre els debats, reflexions i propostes sorgides en cadascun dels espais, que es presentarà en un acte obert a tota l’organització de Catalunya En Comú el proper 13 d’abril a Barcelona.