Mena: “El 2024 ha de ser l’any d’obrir una nova etapa”

Mena: “El 2024 ha de ser l’any d’obrir una nova etapa”

08-01-2024

El portaveu ha titllat d’irresponsable posar en risc l’escut social que s’ha de votar aquest dimecres al Congrés.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa posant la mirada en el nou any que comença i ha afirmat que des dels Comuns es creu que el 2024 ha de ser l’any d’obrir una nova etapa i situar l’habitatge, l’educació, la salut i la planificació ecològica com a les prioritats de Catalunya. “El país necessita que aquesta realitat sigui afrontada amb molta més ambició,” ha apuntat el portaveu i ha afegit que seguim amb un govern guiat encara per les velles inèrcies, de bones paraules i pocs fets.

En aquest sentit, el sabadellenc ha fet referència als decrets que es voten aquesta setmana al congrés i que inclouen mesures per ampliar durant 2024 el pla de xoc contra la crisi de 2023. Mesures com la rebaixa de l'IVA d'aliments, electricitat i gas; les rebaixes dels abonaments de transport públic, l’augment de l'Ingrés Mínim Vital i les Pensions no contributives un 7% o la prohibició dels desnonaments i tall de subministraments a famílies vulnerables. “Totes aquestes mesures són claus per a protegir la majoria treballadora del nostre país, també a Catalunya. I seria irresponsable posar-les en risc per la modificació d’un article d’una llei que no comporta cap canvi,” ha afirmat Mena i ha insistit en el fet que és des del diàleg i l’acord que Catalunya avança també de la mà del Govern de l’Estat. 

Així, l’exdiputat ha conclòs la seva intervenció afirmant que des dels comuns se seguirà treballant en aquesta direcció, pensant en el benestar dels catalans i catalanes garantint que aquest 2024 sigui l'any de la reducció de la jornada laboral, de continuar guanyant drets per al nostre país també pujant l'SMI, com una de les millors mesures contra la desigualtat. “El 2024 ha de ser l'any de treballar millor, menys i cobrar més,” ha finalitzat.