Mena: “La cimera de la sequera del 2024 ha de servir perquè Catalunya no faci el ridícul que està fent Dubai a la COP28”

Mena: “La cimera de la sequera del 2024 ha de servir perquè Catalunya no faci el ridícul que està fent Dubai a la COP28”

04-12-2023

El portaveu avisa que la Generalitat ha de fer una planificació ecològica seriosa abans de la reunió internacional

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha fet referència en roda de premsa a la COP28 que s’està celebrant a Dubai i ha retret les polèmiques declaracions del seu president, el ministre d’Indústria dels Emirats Àrabs i CEO de la petroliera d’Abu Dhabi, Ahmed al-Jaber, en què negava el canvi climàtic. “És una enorme traïció convidar a la comunitat científica mentre s’ignoren les advertències científiques que assenyalen com són de desastrosos els combustibles fòssils per a la nostra salut i la del planeta”, ha afirmat Mena, qui ha afegit que “la fi de la dependència dels combustibles fòssils és condició perquè la vida i el futur del planeta siguin possibles”.

El portaveu ha remarcat que la prova de l’emergència climàtica és que “aquesta COP28 se celebra en un any 2023 que ja és el més càlid de la història, en el qual s'ha fos més gel i en què ha crescut més el nivell del mar”. Per això, Mena ha instat a “actuar amb planificació” perquè el canvi climàtic “no és una amenaça del futur, és el desafiament més important del present”. L'exdiputat ha celebrat la postura de l'executiu: “Estem satisfetes que el Govern de l’Estat hagi estat ferm a l’hora d’expressar que no hi ha temps per perdre i que la transició ecològica es fa guanyant drets per a les majories i exigint més als qui més tenen i contaminen”.

En aquest sentit, el sabadellenc considera “una bona notícia” el fet que Barcelona aculli la cimera internacional sobre la sequera el 2024. “La cimera ha de servir perquè la Generalitat es posi les piles i deixi d’actuar de manera contradictòria i incoherent”, ha explicat Mena, qui ha asseverat que “no es pot dir que es lluita seriosament contra la sequera mentre no es tanca la porta al Hard Rock i l’ampliació de l’aeroport o mentre es financen pistes de gel i neu artificial”. El portaveu ha expressat que la reunió ”ha de servir perquè Catalunya no faci el ridícul que està fent Dubai a la COP28 i també perquè la Generalitat faci planificació ecològica seriosa”.

D’altra banda, el portaveu ha fet referència al bloqueig del CGPJ per part del PP des de fa avui 5 anys: “És molt preocupant que l’hagin bloquejat tota una legislatura”. En aquest sentit, Mena ha indicat que el Partit Popular “ha controlat l’òrgan 22 dels últims 27 anys mitjançant bloquejos, per tant, no és un bloqueig puntual, sinó el seu modus operandi”. "És d’un cinisme molt greu que aquells qui diuen defensar la separació de poders siguin els que controlen el poder judicial i els que més diuen defensar la Constitució siguin els que més la incompleixin”, ha assegurat Mena, qui ha conclòs dient que “ho fan per blindar els seus interessos partidistes pels casos de corrupció oberts i per desgastar el Govern de coalició progressista”.