Mena: “El PP menteix per sistema i viu en la hipocresia constant, és vergonyós que digui que amnistia per a tothom no, però indults per qui ells decideixin sí”

Mena: “El PP menteix per sistema i viu en la hipocresia constant, és vergonyós que digui que amnistia per a tothom no, però indults per qui ells decideixin sí”

12-02-2024

 

El portaveu avisa al Govern que “si seguim com ara, acabarem febrer sense acord de pressupostos, cal complir els del 2023 i  apostar per més energies renovables, Educació, Sanitat i Habitatge i menys Hard Rock o ampliació de l’aeroport”

 

Joan Mena, portaveu de Catalunya En Comú, ha fet referència aquest matí al retard i la falta de lideratge de l’executiu en la gestió de la sequera. “La situació és molt greu i el Govern no només no ha sabut planificar, sinó que no sap veure quines han de ser les prioritats davant d’aquesta emergència”, ha retret Mena, qui ha reclamat que “les restriccions de l’aigua siguin equitatives i que els esforços es reparteixin”, perquè “no pot ser que un turista de luxe gasti dues vegades més d’aigua que un veí o veïna de Barcelona”.

 

El portaveu dels Comuns ha etzibat el Govern que va tard amb la negociació dels Pressupostos i ha demanat a Aragonès una aposta per “més energies renovables, però també més Educació, habitatge i Sanitat pública; i menys Hard Rock, ampliació de l’aeroport o projectes que només aposten per un turisme desbordat i de mala qualitat”. Mena també ha posat sobre la taula la sisena hora, les assignatures extraescolars o els lloguers de temporada, però ha reconegut que, ara per ara, “tot just estem amb els incompliments del 2023 i si seguim com ara acabarem febrer sense acord de pressupostos”.

 

Suport a la pagesia i canvi de model productiu

Les mobilitzacions que està protagonitzant el món del camp a causa de la seva situació han marcat l’agenda de l’última setmana. En aquest sentit, Mena els ha mostrat tot el suport: “La pagesia no està sola”. El sabadellenc considera que ”l’única manera de poder avançar és fent-ho conjuntament”, i, per això, cal transitar a “un nou model de producció que aturi els beneficis extraordinaris de les grans cadenes distribuïdores, on els petits i mitjans productors rebin un preu just i no hagin de lluitar per sobreviure”. I és que per a Mena el moment actual exigeix escollir: “O transitem cap a un model on totes les persones puguem viure dignament o seguim apostant per un model que bàsicament declara la guerra a la vida”.

 

La hipocresia del PP de Feijóo

Aquest cap de setmana s’ha conegut que el Partit Popular, després d’una guerra oberta contra la Llei d’Amnistia i el diàleg, s’hauria obert a indultar Puigdemont. “L’única explicació perquè Feijóo faci esclatar el seu relat a una setmana de les eleccions gallegues és perquè té por que Puigdemont pugui filtrar el contingut de les seves negociacions”, ha sentenciat Mena. “El PP fa evident que menteix per sistema i que viu de la hipocresia constant, és vergonyós que digui amnistia per a tothom no, però indults per qui ells decideixin sí”, ha conclòs el portaveu.

 

La cultura a l’avantguarda dels canvis socials

El portaveu ha destacat també la importància de la cultura a l’hora d’impulsar els canvis socials. Mena ha felicitat els guardonats dels premis Goya i ha indicat que els missatges que es van enviar a la gala “demostren que la societat està en contra de la guerra, del racisme i de les violències masclistes”, mentre que ha celebrat la creació per part del Ministeri de Cultura d’una oficina d’atenció i prevenció a víctimes de violència masclista.

Finalment, Mena ha lamentat i condemnat la venda d’armes a Israel el passat novembre que s’ha conegut aquest cap de setmana i ha exigit l’embargament d’armes immediat i “hem iniciat converses al Govern central per demanar les màximes explicacions possibles”.