Mena: "Si el PSC vol fer del nostre país un parc temàtic i ERC no s'atreveix a liderar, que no comptin amb nosaltres"

Mena: "Si el PSC vol fer del nostre país un parc temàtic i ERC no s'atreveix a liderar, que no comptin amb nosaltres"

19-02-2024

El portaveu detalla ‘Un futur en comú’, el procés de debat dels Comuns: “Serà un treball conjunt per assentar les bases de la Catalunya per a la pròxima dècada”

Joan Mena, portaveu de Catalunya En Comú, ha començat la seva roda de premsa fent referència al resultat de les eleccions gallegues. “És desolador que un PP corrupte i clientelista que destrossa tots els serveis públics, segresta la justícia i menysprea les polítiques socials i ambientals segueixi guanyant eleccions”, ha lamentat Mena, qui ha afegit que “Sumar és un projecte de futur, amb la mirada llarga, i l'objectiu serà continuar treballant per construir un projecte útil per a totes”.

El passat divendres es va anunciar l’acord del Ministeri de Transports i la Generalitat sobre el conveni de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa.” Es tracta d’una aposta que només perpetua el model caduc de mobilitat, que és profundament capitalista i depredador del territori”, ha assenyalat Mena. El portaveu ha lamentat que “mentre el transport públic és deficient i no connecta pobles i ciutats i la planificació i gestió de trens és la mateixa que fa 23 anys, la prioritat del Govern d’ERC i el PSOE és fer un sistema de rondes que promou la mobilitat en vehicle privat que genera un gran impacte ambiental”.

Quant a la situació de la sequera, el sabadellenc ha reclamat “un canvi de model per fer la vida possible”, una vida possible que és “incompatible amb el turisme sense control”. I és que per a l’exdiputat “la gestió de la sequera i la lluita contra l’emergència climàtica no són qüestions tècniques, sinó profundament polítiques”. Per tant, projectes com el Hard Rock continuen sobre la taula tot i ser absolutament insostenible.

Mena ha insistit en la necessitat que en el repartiment d’esforços i la inclusió del sector turístic a l’estalvi d’aigua: “Si el PSC vol fer del nostre país un parc temàtic i ERC no s’atreveix a liderar, és la seva opció, no la nostra, i per això, igual que l’agricultura i la indústria, el turisme ha de tenir restriccions”. El portaveu ha reclamat al Govern que “es tregui la bena dels ulls” i passi de les paraules als fets: “Davant les necessitats que té Catalunya en Sanitat, Habitatge, Educació i lluita contra el canvi climàtic, el Govern només té una opció: que la transformació verda deixi de ser un eix per convertir-se en un projecte de país”.

 

Procés de debat de Catalunya En Comú

El portaveu també ha volgut aprofundir en el procés de debat i reflexió que han iniciat els Comuns: “La Catalunya d’avui es troba en un moment de redefinició i necessita un projecte clar i definit, que superi la paràlisi dels successius governs dels darrers anys, i marqui horitzons de futur per al país”. El sabadellenc ha tret pit que el Govern de coalició d’esquerres a l’Estat ha situat a l’agenda política “qüestions com els drets laborals, l’emergència climàtica, la justícia social o el feminisme” i que per solucionar el conflicte català “s’ha seguint fil per randa el full de ruta que des dels comuns: diàleg i solucions, amb indults, supressió del delicte de sedició i l’amnistia, per generar un escenari que superi el passat”.

En un marc marcat també per un escenari internacional amb l’ascens de l’extremes dretes i del llenguatge bel·licista, Catalunya en Comú inicia el seu procés de debat i escolta, ‘Un futur en comú, la Catalunya de la pròxima dècada’. “Un debat per analitzar la realitat social, econòmica i territorial en què es troba Catalunya i el món, detectar reptes, necessitats i oportunitats i conjuntament construir un marc ideològic compartit, que assenti les bases de la Catalunya que imaginem per a la pròxima dècada”, ha explicat Mena. “Volem que la gent comuna sigui la protagonista de la construcció de la Catalunya de la propera dècada”, ha sentenciat el portaveu. El procés de debat comptarà amb un total de 22 trobades arreu del territori, on estan cridades a participar més de 12.000 persones i culminarà el pròxim 13 d’abril en un acte obert a tota l’organització de Catalunya En Comú.