Mena: “Si la reforma del finançament s’ha inclòs dins l’acord de coalició ha estat per la presència i persistència dels Comuns en aquestes negociacions."

Mena: “Si la reforma del finançament s’ha inclòs dins l’acord de coalició ha estat per la presència i persistència dels Comuns en aquestes negociacions."

30-10-2023

El portaveu ha afirmat que cap força progressista pot dir que l’acord que s’ha  firmat és un mal programa de govern.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa criticant els atacs a Gaza. “Israel ha passat totes les línies vermelles possibles, i ja fa dies que s’ha situat fora de la legalitat internacional,” ha apuntat i ha afegit que no es poden justificar les actuacions d’aquells que titllen de ‘non grata’ a l'ONU. Així, ha reclamat que s’aturi de manera urgent les hostilitats per permetre l'accés humanitari, i que la Comunitat Internacional abandoni a Netanyahu que s’està convertint en un genocida confés. “Aturar aquesta barbàrie és el compromís mínim que ens devem com a societat,” ha conclòs.

D’altra banda, Mena ha volgut fer referència a l’acord de govern entre Sumar i el PSOE presentat la passada setmana. Primer de tot, ha volgut celebrar des de Catalunya en Comú estar molt orgullosos d’haver format part d’aquestes negociacions i d’un acord que parla de les necessitats de la ciutadania. “Des del començament vam deixar clar que no n’hi havia prou amb consolidar els avenços i gestionar bé, sinó que calia continuar avançant, i l’acord firmat ens deixa més a prop d'això,” ha afirmat i ha afegit que aquest acord no és només un pacte amb el soci de govern, també és un pacte amb la ciutadania tal com demostren algunes de les mesures principals com la reducció de la jornada laboral, la pujada del salari mínim, l’augment dels permisos de paternitat o la llei per acabar amb les llistes d’espera.

Així, ha volgut destacar que pels comuns, una de les grans  victòries d’aquest acord és el compromís per reformar el sistema de finançament per fer-lo més just amb Catalunya. “I si la reforma del finançament s’ha inclòs dins l’acord de coalició ha estat per la presència i persistència dels Comuns en aquestes negociacions,” ha afirmat i ha apuntat que és un bon acord per Catalunya, i ha afirmat esperar que cap força progressista tingui la temptació de no donar suport a les mesures que hem pactat. “Crec que cap força progressista pot dir que l’acord que hem firmat és un mal programa de govern. Apujar més el Salari Mínim, retallar les llistes d'espera, i reduir la jornada laboral és un programa que ens ha d’unir a les forces progressistes,” ha conclòs.