Mena: “Treballem perquè la cimera que se celebra avui a Barcelona sigui el primer pas cap a una Conferència de pau i l’alto el foc a Gaza”

Mena: “Treballem perquè la cimera que se celebra avui a Barcelona sigui el primer pas cap a una Conferència de pau i l’alto el foc a Gaza”

27-11-2023

El portaveu ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona suspengui les relacions institucionals amb Israel a proposta de BComú.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la manifestació d’ahir a Barcelona per seguir exigint un alto el foc definitiu a Gaza. “Aquest clam que fa setmanes que surt als carrers ha de ser acompanyat per les institucions," ha apuntat Mena i ha afegit que cap govern es pot posar de perfil davant d’això. Tal com s’ha aconseguit a l'Ajuntament de Barcelona, a proposta de BComú, per tal de tornar a suspendre relacions institucionals amb l'Estat d'Israel, cal que altres institucions facin el mateix. En aquest sentit, ha celebrat el posicionament del president Sánchez perquè la comunitat internacional treballi per la fi del conflicte i pel reconeixement dels dos Estats. 


En aquest sentit, Mena ha volgut fer referència al Fòrum per la Unió de la Mediterrània, que se celebra avui a Barcelona, on estan confirmats fins a 25 ministres d’Afers Exteriors, entre ells el ministre d'Exteriors de l'Autoritat Nacional Palestina. “Malgrat la rebequeria del Govern de Netanyahu intentant boicotejar la trobada sembla que ningú ha anul·lat la seva presència,” ha apuntat i ha continuat afirmant que malgrat totes les pressions rebudes aquests dies per Espanya i la resta de països mediterranis que formen part del Fòrum alguna cosa està canviant. Així, ha afegit que s’està treballant perquè que la cimera que se celebra avui a Barcelona sigui el primer pas cap a una Conferència de pau i que en surti una manifestació clara a favor de l’alto el foc definitiu.