Mena: “Això no és un conflicte entre El Govern català i el Govern de l’Estat, és un conflicte entre l’Estat profund i l’estat de dret”

Mena: “Això no és un conflicte entre El Govern català i el Govern de l’Estat, és un conflicte entre l’Estat profund i l’estat de dret”

25-04-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha insistit que En Comú Podem estarà al costat de totes les iniciatives polítiques que busquin conèixer la veritat. 

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència als resultats de França. En aquest sentit, ha instat a construir una alternativa valenta a Europa, des de l’esquerra per donar esperança a la ciutadania. Així mateix, ha especificat que encara falta la tercera ronda, les eleccions legislatives del pròxim mes de juny, on l’alternativa es diu Mélenchon.

Seguidament, Mena ha fet una valoració sobre el cas d’espionatge a persones vinculades al món de l’independentisme. Sobre aquesta qüestió ha volgut deixar clar tres missatges; en primer lloc, ha declarat que En Comú Podem estarà al costat de totes les iniciatives polítiques que busquin conèixer la veritat sobre un cas, “que és molt greu i que hauria de preocupar a qualsevol demòcrata,” en paraules del portaveu. En aquest sentit, Mena ha afirmat que “això no és un conflicte entre el Govern català i el Govern de l’Estat, el que estem vivint és un conflicte entre l’Estat profund i l’estat de dret.” Així ha afirmat que com a part del Govern de l’Estat, “som els primers interessats i interessades a saber si hi ha una part opaca de l’Estat que treballa en contra la democràcia i en contra de les aliances progressistes.”

En tercer punt, també ha fet referència, amb preocupació, a les informacions que apunten al fet que Pere Aragonès va ser espiat durant les negociacions d’investidura per al Govern de coalició. “És la millor demostració que qui està a darrere d’aquest espionatge va treballar en contra de la coalició i la majoria progressista i plurinacional i, per tant, ens afecta de primera mà que tota la veritat surti a la llum i que s’assumeixin responsabilitats,” ha afirmat contundentment el diputat.

En segon ordre, i al fil de la primera part de la compareixença, Mena ha valorat positivament la reunió en Félix Bolaños i Laura Vilagrà. En primer lloc, ha afirmat  que la reunió en sí ja és una bona notícia i “demostra que més enllà de les dificultats, el Govern català accepta que la col·laboració institucional és l’únic camí per resoldre els conflictes.” Així mateix, el diputat sabadellenc ha instat a ERC i al Partit socialista a treballar de forma honesta per refer les confiances i aconseguir que la veritat surti a la llum. Finalment, i com a punt final, Mena ha fet referència a les declaracions de Vilagrà posteriors a la reunió, “la responsabilitat de l’espionatge l’han de pagar els responsables de l’espionatge, no la ciutadania que depèn, més en plena crisi econòmica, de lleis progressistes que els protegeixin”, ha reflexionat.