Mena: “ Cap manifestació d’exaltats aturarà el govern progressista”

Mena: “ Cap manifestació d’exaltats aturarà el govern progressista”

13-11-2023

El portaveu ha afirmat que aquesta serà és una victòria a favor de Catalunya perquè 40 dels 48 escons catalans al Congrés donaran suport al govern progressista.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la manifestació que el passat dissabte va tornar a recórrer els carrers de Barcelona sota un crit unànime: prou genocidi a Palestina. Milers de catalans i catalanes que van ser acompanyades també per milers de persones als carrers de Madrid, Londres i altres ciutats europees. “Cal escoltar el clam ciutadà, no volem deixar sols als palestins i palestines. Per això cal urgentment parar totes les hostilitats per permetre l'accés humanitari i aturar aquesta barbàrie, que és el compromís mínim que ens devem com a societat,” ha apuntat Mena.

D’altra banda, el portaveu ha fet referència a la futura investidura de Pedro Sánchez i del govern de coalició. “Des de Catalunya en Comú celebrem que els mals auguris que molts plantejaven abans de les eleccions no s’hagin complert i que estiguem a punt de tenir el segon govern de coalició progressista,” ha introduït i ha afegit que aquest govern que naixerà és una victòria dels catalans i catalanes perquè 40 dels 48 escons catalans al Congrés donaran suport al nostre govern perquè aquesta sigui una legislatura a favor de Catalunya. “És a dir, que sense els vots de Catalunya, estaríem en mans de PP i VOX, i a la llum dels últims successos és evident que seria una molt mala notícia,” ha afirmat.

En aquesta mateixa línia ha exposat que les manifestacions d’aquests dies només posen en relleu una cosa: a les dretes del nostre país els hi sobren més de la meitat d’espanyols i espanyoles i ha afegit que des de les forces progressistes no s’està construint un govern contra res ni ningú, sinó un govern a favor d’un país més lliure i més just. Així, ha avisat a PP i Vox a què es vagin acostumant a la realitat, “perquè venen quatre anys de legislatura progressista i plurinacional que no podran evitar.” Cap manifestació d’exaltats aturarà el govern progressista, que continuarà apujant el salari mínim, regulant els lloguers, reformant el sistema de finançament, i augmentant els permisos de paternitat i maternitat, per posar alguns exemples.