Mena: “el Govern sap que estem lluny d’un acord”

Mena: “el Govern sap que estem lluny d’un acord”

28-11-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha criticat la baixa predisposició per aterrar les propostes i números concrets

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa  celebrant que dijous passat es van aprovar al Congrés els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2023. Mena ha titllat els comptes “d’expansius” i ha recordat que tiren endavant amb la majoria més àmplia des de 2007. També ha manifestat que “són una bona notícia per Catalunya” perquè són els primers que compleixen amb la disposició addicional de l’estatut sobre la inversió a Catalunya. El sabadellenc ha expressat que “els nous pressupostos generals venen per protegir la gent de la inflació, garantir serveis socials, impulsar nous drets i avançar en la transició ecològica justa. Uns comptes que aporten seguretat en moments d'incertesa.”

Aquesta realitat al Congrés contrasta amb el que s’està vivint en les negociacions pels pressupostos de Catalunya. “Unes negociacions que ara mateix avancen molt lentament perquè el Govern ve a les reunions de pressupostos arrossegant els peus,” ha qüestionat el portaveu i ha afegit que ara mateix són les propostes d’En Comú Podem les que estan guiant les negociacions davant d’un Govern poc propositiu i amb baixa predisposició per aterrar les propostes i números concrets. 

Mena ha anunciat que aquesta setmana hi haurà noves reunions de negociació i “esperem veure un canvi d’actitud, perquè nosaltres no negociem per aprovar uns pressupostos qualssevol, sinó per uns pressupostos que puguin ser un punt d’inflexió pels catalans i catalanes.” Així, ha incidit dient que no s’ha de negociar pensant en el que necessiten els partits, sinó el que necessita la gent del carrer, i la gent del carrer no té temps per a perdre. “En les reunions d’aquesta setmana el Govern té una nova oportunitat per demostrar que té voluntat real de fer uns pressupostos de progrés i deixar enrere  les dinàmiques del passat, però la ciutadania de Catalunya no esperarà eternament,” ha conclòs el portaveu.