Mena: “El maig de 2023 ha de ser la primavera de la nova transformació catalana”

Mena: “El maig de 2023 ha de ser la primavera de la nova transformació catalana”

13-06-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha anunciat que aquest dissabte En Comú Podem celebrarà una convenció municipalista que marqui les fites pel 2023.
 

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat fent una valoració dels resultats de primera volta a les eleccions franceses i celebrar els resultats de Jean-Luc Mélenchon. “El projecte de la Nova Unió Popular ecològica i social estarà present en 500 circumscripcions a la segona volta gràcies a la seva capacitat per construir horitzons de prosperitat i esperança per a tots els francesos i franceses,” ha introduït Mena i ha afegit que des dels comuns s’envia tota la força perquè el pròxim diumenge Jean-Luc Mélenchon sigui el primer ministre. 

En un tercer ordre, Mena ha anunciat que aquest dissabte dia 18 els comuns tenen una cita molt important amb la convenció municipalista de tota Catalunya, que sota el títol: ‘Sumar per guanyar’, serà el tret de sortida per posar-nos a treballar de cara a les eleccions municipals del maig 2023. El portaveu ha definit el maig de 2023 com la primavera de la nova transformació catalana, “on el nostre objectiu és sumar entre les diferents forces que busquin posar els seus municipis al servei del conjunt dels veïns i les veïnes, però també gent de la societat civil que tingui ganes d’implicar-se als seus pobles ciutats.”  En aquesta lògica, el sabadellenc ha afirmat que espera que la primavera democràtica de 2023 consolidi a En Comú Podem com a força decisiva al conjunt del territori català i “dibuixi el projecte de país que aviat volem portar a la Generalitat.” 

Mena ha volgut insistir que “no ens podem permetre al passat” i que el canvi de prioritats que ja s’ha marcat des dels 16 municipis on es té l’alcaldia i els 11 on es governa en termes de mobilitat, d’espais verds, de municipalització dels serveis o de protecció social, “s’han d'estendre a tota Catalunya”. És per això, que el diputat ha afirmat que des de l’espai es marca l’objectiu de créixer i formar fins a 200 candidatures amb presència a totes vegueries de Catalunya. 

Finalment, Mena ha volgut acabar la roda de premsa enviant un missatge d’ànims a totes les persones ferides en l’accident de tren a Vila-seca així com agrair la feina dels equips sanitaris i de protecció civil que hi han treballat. Dit això, Mena ha fet una crida a fer una reflexió després que aquest sigui el segon accident ferroviari que es produeix a Catalunya en menys d'un mes, després de l'ocorregut el passat 16 de maig a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat. “Cal un debat seriós en aquest país sobre les nostres infraestructures, no només sobre les inversions en sí, sinó sobre les infraestructures que cal prioritzar i veient aquests malaurats accidents és evident que cal fomentar la millora de la xarxa ferroviària,” ha afirmat i ha afegit que “cal apostar menys pel Quart Cinturó, i més per la posada al dia de tota la xarxa ferroviària catalana.”