Mena: “Presentarem una moció a tots els municipis dins de l’ATM per baixar fins a un 50% el preu dels bitllets del transport públic”

Mena: “Presentarem una moció a tots els municipis dins de l’ATM per baixar fins a un 50% el preu dels bitllets del transport públic”

04-04-2022

El portaveu de Catalunya en Comú s’ha mostrat decebut amb la consulta dels JJOO d’hivern la qual ha titllat de ‘pegat’ on situa comarques de primera i segona.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la proposta que presentarà, previsiblement demà, el Govern de la Generalitat per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la guerra a Ucraïna. El portaveu ha començat fent referència a les propostes en matèria de protecció a la ciutadania i a  les empreses que En Comú Podem va fer arribar al Govern fa dues setmanes i les quals ha desitjat que “el Govern les inclogui i les faci seves en el Consell executiu de demà” i ha volgut posar el focus en la que ha considerat com a “proposat clau” i és la d’un impost als beneficis de les elèctriques dirigit a rebaixar en un 50% el transport públic a tota l’ATM. 

Mena ha volgut assenyalar a les grans empreses elèctriques, “és una qüestió de democràcia i de sentit comú: Endesa, Naturgy, Iberdrola o Repsol porten mesos disparant els seus beneficis a costa del patiment de les famílies que no poden pagar la llum,” i ha afegit que l’objectiu és que part d’aquests beneficis obscens retornin a les butxaques de les famílies a través d’aquest impost finalista que serveixi per baixar en un 50% el preu del transport públic.

En aquest sentit, el portaveu ha anunciat que des dels grups municipals es presentarà una moció a tots els municipis dins de l’ATM per seguir pressionant el Govern a impulsar aquest impost sobre el benefici de les elèctriques. “Ha de servir per baixar fins a un 50% el preu dels bitllets del transport públic durant, com a mínim, tres mesos,” ha apuntat el sabadellenc. Així, ha explicat que aquesta és una mesura que s’inclou dins l’ofensiva contra les elèctriques que s’està promovent des d’En Comú Podem amb la recollida de signatures a favor de l'impost i amb el registre de la proposició de llei que permetria modificar-lo.

El portaveu ha enviat un missatge al govern i els ha instat ha de decidir: “o s’està del costat de les elèctriques o s’està del costat de les famílies,” i h afegit que “les conseqüències de la guerra de Putin no les podem pagar el conjunt dels catalans i les catalanes”. Així mateix, ha interpel·lat a totes les forces a donar suport a les mocions municipalistes i a la llei que s’ha presentat al Parlament.

En un segon ordre, Mena ha fet referència a l’anunci d’aquest matí de la consulta dels JJOO d’hivern. “És una decisió decebedora que el que fa és retorçar el mandat del Parlament on s’especificava clarament havien de participar en la consulta en igualtat de condicions que la resta” ha començat situant el portaveu i ha afegit que finalment, amb el que ens hem trobat “és una consulta a mida, un pegat, que situa que a Catalunya hi ha comarques de primera i de segona,” ha conclòs.