Mena: “El president Aragonès va a la cimera amb les mans lligades perquè el seu partit han prioritzat els interessos de l’ANC per davant dels de Catalunya”

Mena: “El president Aragonès va a la cimera amb les mans lligades perquè el seu partit han prioritzat els interessos de l’ANC per davant dels de Catalunya”

16-01-2023

El portaveu de Catalunya en Comú ha reivindicat que els pressupostos incloguin més recursos per plaques solars i menys per taules de pòquer.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa celebrant la decisió del Govern de l’Estat d’amonestar al Govern de Castella i Lleó si tiren endavant la nova normativa antiavortista que han aprovat. “Amb aquesta decisió el govern de coalició diu ben alt i clar que els drets de les dones són irrenunciables,” ha apuntat Mena i ha afegit, dirigint-se a Vox, que es duran a terme totes les accions per evitar que entri en vigor una norma que va contra el dret a l'avortament i es treballi sempre per garantir l'avortament lliure i gratuït. Seguint en lògica estatal, el portaveu ha volgut respondre a les paraules de Sánchez-Llibre d’aquest matí als mitjans contra la vicepresidenta, “això no va d’anar contra Yolanda Díaz, això del que es tracta és que aquesta crisi no la paguin els de sempre” i ha qüestionat la crítica de Foment a l’impost als beneficis extraordinaris de les grans empreses multinacionals en detriment de les ajudes a la petita i mitjana empresa, notablement més present a Catalunya.

En segon lloc, tornant a l’actualitat catalana, el portaveu ha lamentat que es vagi amb 16 dies de retard d'ençà que els pressupostos haurien d’haver entrat en vigor, “la veritat és que costa molt d’entendre la passivitat de la minoria de Govern, però també les anades i vingudes de PSC,” ha assenyalat. En aquest sentit, Mena ha destacat el paper dels comuns i ha destacat que quan hi ha voluntat i es posen els interessos de la ciutadania per sobre d’altres qüestions, és possible arribar a acords. “El nostre acord també és un avís per navegants, perquè deixa clar quines han de ser les prioritats de Catalunya. És a dir, el nostre acord deixa clar que Catalunya necessita més plaques solars i menys taules de pòquer,” ha assenyalat el diputat.

Per últim, Mena ha fet referència a la cimera entre França i Espanya que se celebrarà a Barcelona el pròxim dijous 19. En primer lloc, Mena ha manifestat que troba positiu que se celebrin cimeres com aquesta fora de Madrid i que desitjaria que el Govern de Catalunya volgués tenir un paper en aquesta cimera per poder parlar d’allò que interessa als catalans i catalanes, com ara el corredor mediterrani. “Maluradament, el que ens trobem, en canvi, és que el president Aragonès va a la cimera amb les mans lligades perquè el seu partit han prioritzat els interessos de l’ANC per damunt dels de Catalunya,” ha criticat el sabadellenc per concloure.