Mena: “Qui posa en marxa aquests espionatges ho fa contra els avenços democràtics del nostre país”

Mena: “Qui posa en marxa aquests espionatges ho fa contra els avenços democràtics del nostre país”

02-05-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha afirmat que s’ha d’arribar fins al final en la investigació, "perquè l’espionatge no quedi impune."

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la compareixença dels ministres Rodríguez i Bolaños que ha tingut lloc aquest matí.

Mena ha iniciat la seva intervenció afirmant que “les informacions que hem conegut avui, relatives a la infecció de telèfons de membres del govern de l’Estat, continuen sent d’extrema gravetat” i ha dit que així s’evidencia el que porta dient En Comú Podem d'ençà que es van conèixer els primers casos d’espionatge, “qui posa en marxa aquests espionatges ho fa contra els avenços democràtics del nostre país, i és que costa molt de creure que sigui casualitat que aquests espionatges es duguessin a terme mentre s’està avançant en la via del diàleg.” 

El portaveu ha afirmat de manera contundent que un espionatge com aquest és incompatible amb la democràcia. “Aquí només hi ha dues opcions: o s’està del costat dels demòcrates o s’està del costat dels conspiradors,” ha assenyalat Mena i ha afegit que qui s’atreveixi a justificar aquests espionatges s’estarà situant al costat dels conspiradors contra les llibertats. Així, el diputat ha afirmat que amb el que s’ha conegut avui només pot portar a reafirmar-se en què no es poden normalitzar ni justificar comportaments antidemocràtics. A més, ha afegit que tot apunta que hi ha un estat profund que s’ha emancipat de la llei, i davant d’això l’única opció que hi ha és arribar fins al final perquè l’espionatge amb Pegasus no quedi impune. “Mirar cap a un altre cantó o justificar l’espionatge és posar una catifa vermella als que volen tornar-nos a un país en blanc i negre”, ha conclòs Mena.

El sabadellenc ha sintetitzat la seva intervenció detallant els dos objectius que calen ara, en opinió dels comuns. Per una banda, una investigació que arribi fins al final, que sigui judicial, però també política on es puguin dirimir totes les responsabilitats. I, d'altra banda, un front de totes les forces democràtiques que deixi clar que aquests fets no hi caben en el sistema democràtic. Així ha afirmat que “això no va d’unes forces o d’altres, d’independentistes o no independentistes; va de democràcia.” Així, en el torn de preguntes, Mena ha recordat que aquest dimecres la ministra Robles compareix a la comissió de defensa, “creiem que allà la ministra té l’oportunitat per esmenar les seves declaracions de la setmana passada i actuar amb transparència total,” i ha afegit, “davant dels fets coneguts, l’única opció que hi ha és arribar fins al final perquè l’espionatge amb Pegasus no quedi impune.”